'salade van geroosterde pompoen, prosciutto en Parmezaanse kaas' Deze lauwwarme salade is zo lekker, om je vingers er bij af te likken

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 04-04-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 butternut-pompoen

Bereiden

Met knapperig brood erbij kan het doorgaan voor een hoofdmaaltijd, maar zonder is het ook een heerlijk voorgerecht. 1 butternut-pompoen olijfolie zeezout en vers gemalen zwarte peper 1 klein gedroogd rood pepertje 2 theelepels korianderzaad 20 plakjes prosciutto of parmaham 4 handjes rucola 6 eetlepels extra vergine olijfolie 4 eetlepels balsamicoazijn klein stukje Parmezaanse kaas Bereiding (35 minuten) Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de pompoen voorzichtig doormidden, houd de zaden intact. Snijd de twee uiteinden af en gooi ze weg. Halveer iedere helft en leg de kwarten in een braadslede. Bestrijk ze met wat olijfolie. Wrijf in een vijzel met stamper 1 volle theelepel zout fijn met 1 theelepel peper, het gedroogde pepertje en het korianderzaad. Strooi dat over de pompoen. Rooster de pompoen een half uur in de oven tot hij zacht en goudkleurig is. Laat hem wat afkoelen. Verdeel de prosciutto over 4 borden, laat de plakken een beetje over de rand hangen en leg ze losjes op de borden zodat het er niet al te netjes en plat uitziet. Breek de warme pompoen en leg de stukken in en om de ham. Bestrooi alles met de rucola. Druppel er de olijfolie en de balsamicoazijn over met een mespunt zout en peper en gebruik een dunschiller of kaasschaaf om er plakken Parmezaanse kaas over te schaven.

Bronvermelding