Menu
Macaroni (pittig)
Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 10 minuten,
Laatst aangepast: 08-01-2005 | 5 keer bewaard
Ingrediënten
- 400 gram macaroni
- 750 gram hamlap of varkenslapjes
- 1 zakje knorrmix voor bami
- 2 grote uien
- 1 dlp surinaamse sambal
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 4 eieren
- 100 gram geraspte kaas
- peper en zout
- 1/2 pakje croma
- 3 el olijfolie
Bereiden
Snij het vlees in kleine blokjes doe er peper en zout naar smaak op. Smelt in de hapjespan de braadboter met de olie.
Voeg het vlees toe en laat het bakken tot het vlees zijn vocht los laat. Voeg nu het zakje bamimix en de knoflook toe en zet de pan op een klein pitje om langzaam te garen. Snij de ui klein en met een beetje braadboter in de koekenpan zachtjes bakken. Bak de laatste paar minuten de sambal mee met de uien. Als het klaar is de inhoud bij het vlees voegen en even omscheppen en het geheel ongeveer 45 minuten laten sudderen.
Kook dan de macaroni en bak intussen de eieren en doe die op de borden. Als de macaroni gaar is afgieten en terug doen in de pan. Schep met een schuimspaan het vlees uit de hapjespan en doe dit bij de macaroni. Voeg het blikje tomatenpuree toe en meng het geheel.
Schep de macaroni op de borden en strooi er naar behoefte de kaas op.
Eet smakelijk
Materialen
grote pan, koekenpan en hapjespan
Bronvermelding
Bron onbekend