Salade van courgettes met een yoghurt-kruidensaus (Crudite di zucchine e salsa allo yoghurt e erbe) - Een geweldig zomers gerecht dat verfrist en oppept. Het is licht en bevat weinig vet

Salades, Voorgerecht, 6 personen, Italiaans.
Wachten: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 18-07-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • SALADE
  • 6 hele kleine courgettes
  • 0,5 citroen, het sap
  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 3 eetlepels amandelsnippers, geroosterd
  • zout en versgemalen witte peper naar smaak
  • YOGHURT-KRUIDENSAUS
  • 150 ml room
  • 150 ml yoghurt
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel gemengde tuinkruiden (bieslook, tijm, rozemarijn
  • en basilicum) fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels citroensap

Bereiden

SALADE Snijd de uiteinden van de courgettes en snijd ze dun (op de mandoline). Bewaar in de koelkast. Vlak voor het serveren de plakjes dakpansgewijs in een cirkel op een bord leggen. Breng op smaak met zout en peper en schenk een sliertje citroensap en olijfolie erover. Laat 5 minuten marineren. YOGHURT-KRUIDENSAUS Klop de room licht op en meng met de overige ingrediënten. Zet in de koelkast tot gebruik. OM TE SERVEREN Schenk de yoghurt-kruidensaus over de salade, bestrooi met amandelsnippers en serveer.

Bronvermelding