Sultans pilaf vegetarisch

Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 28-10-2015 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 el bloem
  • 1 pakje vegetarische gehaktballetjes
  • 1 stuk ui, gehakt
  • 1 el peterselie
  • zout, peper
  • 1 el olijfolie
  • 1 stuk aubergine
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 50 gr geschaafde amandelen
  • 25 gr boter
  • 125 gr rijst

Bereiden

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin. Voeg na 5 minuten ui toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan de helft van de gehakte tomaten toe en wat zout en peper. Laat 10-15 minuten sudderen met het deksel schuin op de pan. Snijd de aubergine in blokjes en rol ze door de bloem. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak daarin allereerst de amandelsnippers 1 minuut en voeg dan de blokjes aubergine toe. Bak ze aan alle kanten op redelijk hoog vuur bruin in 5 minuten. Voeg dan de resterende gehakte tomaten toe en bak deze mee tot het vocht grotendeels verdampt is. Doe nu de gekookte rijst bij het tomaten-auberginemengsel en bak deze al omscheppend 3 minuten mee. Roer er dan de peterselie door en maak op smaak af met zout en peper. Verdeel het rijst-groentemengsel over 4 borden en maak in iedere portie een kuil. Verdeel de gehaktballetjes met de tomatensaus over de kuilen in de rijst.

Materialen

grote pan, koekenpan

Bronvermelding