'Gegratineerde asperges' verz. door Geert

Wild, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1¼ kg asperges

Bereiden

1¼ kg asperges suiker 50 g gesmolten boter 50 g ham, in blokjes 100 g Parmezaanse kaas, geraspt 100 g jong belegen kaas, geraspt 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt Bereiden Schil de asperges van het kopje naar beneden toe, snijd ze in stukjes van ca. 3 cm lengte, kook ze in water met zout niet te gaar en giet af. Doe de aspergestukjes in een ovenschaal, breng met zout en wat suiker op smaak en schenk de helft van de boter erover. Meng de ham, Parmezaanse kaas, jong belegen kaas en peterselie, verdeel het mengsel over de asperges en gratineer de asperges in 6-8 minuten onder de op 275 °C voorverwarmde grill goudgeel.

Bronvermelding