Menu
Risotto met prei en champignons uit de magnetron
Ingrediënten
- 1 prei: in dunne ringen
Bereiden
1 prei: in dunne ringen
2 teentjes knoflook: geperst
200g risottorijst
500ml warme bouillon
250g (kastanje)champignons: in stukken
40g parmesaan: geraspt
De magnetron wordt doorheen heel het gerecht op maximum kracht gebruikt. In mijn geval is dat 900 Watt. Als jouw magnetron niet zo krachtig is zullen de kooktijden iets langer zijn. Uitproberen is dan de boodschap. Denk er in dat geval aan: je kan er altijd een minuutje meer bij doen, maar geen minuutje minder.
Doe de knoflook en prei in een grote hittebestendige kom met deksel. Verwarm afgedekt 5 minuten in de magnetron. Indien je geen deksel hebt kan je de kom ook met vershoudfolie afdekken.
Haal het deksel/de folie van de kom en roer de rijst door de prei. Giet er de warme bouillon bij. Kook 10 minuten zonder deksel. Roer daarna de champignons erdoor en kook nog 6 minuten.
Meng met het grootste deel van de geraspte parmesaan. Laat nog 5 minuutjes rusten en sprenkel er net voor het opdienen de resterende parmesaan op, ter decoratie.
Smakelijk!
Materialen
magnetron