Aardappelballetjes, weer eens wat anders, van Ria (Grieks)

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 17-03-2020 | 355 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg gekookte en gestampte aardappels
  • 2 eieren
  • 1 kopje geraspte kaas
  • zout en peper
  • 2 fijn gesnipperde uien
  • olijfolie
  • 6 eetl gehakte peterselie
  • wat bloem

Bereiden

Meng de aardappels, eieren, kaas, ui en de peterselie met zout en peper door elkaar. Als het mengsel niet stevig genoeg is, meng je er wat bloem door. Maak er balletjes van en maak ze dan een beetje plat, dat bakt beter. Rol die nog even door de bloem. Laat ze koud worden. - Vlak voor je aan tafel gaat, bak je ze in de olijfolie aan beide kanten mooi bruin. Lekker met knoflooksaus. - Ook lekker met Griekse gehaktballetjes en een Griekse salade.

Bronvermelding