Peren gekookt in gekruide witte wijn - Pere cotte al vino bianco

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 22-09-2012 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 citroen, alleen de schil
  • 1 sinaasappel, alleen de schil
  • 500 ml witte wijn
  • 100 gr fijne suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kruidnagelen
  • 4 peren Doyenne du Comice, geschild

Bereiden

Haal de schil zonder het wit in brede repen van de citroen en de sinaasappel. Doe deze in een pan met de wijn, suiker, kaneelstokje en kruidnagelen en breng aan de kook. Zodra het aan de kook komt, het vuur laag zetten en de hele peren toevoegen. Doe een deksel op de pan en kook 30 minuten op laag vuur tot de peren gaar zijn. De peren zijn gaar als een houten prikker er makkelijk ingaat. Koel af. Haal de peren uit de saus, zeef de saus. Zet de peren en wijnsaus weg tot gebruik. Dien op met kaneelroom en chocoladesaus. SERVEREN Snijd de peren in dunne plakken, 5 mm van de kant van de steel. Druk licht op de peer zodat de plakken, bij elkaar gehouden door de steel, in een waaiervorm liggen. Lepel wat van de kaneelroom op een bord en leg een peer in de room. Garneer met een sliertje van de wijnsaus. Schenk de warme chocoladesaus erover en serveer.

Bronvermelding