Menu
Komkommer met knoflook, yoghurt....., Tzatziki van Ria (Grieks)
Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,
Laatst aangepast: 02-03-2019 | 28 keer bewaard
Ingrediënten
- 1 middelgrote komkommer
- 1 teentje knoflook
- 2 dl (Griekse of Bulgaarse) yoghurt
- 1 eetl olijfolie
- 2 tl azijn
- witte peper en zout
- 1 tl gehakte dille
Bereiden
Schil de komkommer en rasp deze fijn en laat met wat zout bestrooid goed uitlekken in een vergiet. Pers het teentje knoflook uit in de knijper.
Voeg de knoflook, de azijn, de dille en de yoghurt toe aan de komkommer, eventueel nog een snufje zout.
-
Roer alles door elkaar. Voeg als laatste de olijfolie toe.
Maak dit minimaal een uur van tevoren, de smaken moeten zich vermengen.
-
I.p.v azijn en de gehakte dille kun je ook 2 tl dille-azijn nemen.
Bronvermelding
Ria Kramer