Taai Taai

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 720 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2004 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram Honing (vloeibaar)
  • 1/2 groot Ei
  • 325 gram Bloem
  • 12 gram Bakpoeder
  • 12 gram Speculaaskruiden

Bereiden

Roer de honing met het halve ei tot één massa. Zeef de overige ingrediënten boven een beslagkom, voeg de honing-ei massa toe en meng alles met een houten lepel tot een samenhangend geheel. Kneed dit alles met een elektrische handmixer tot een soepel deeg. Men kan ook de handen gebruiken maar weet wel dat taai-taaideeg in dit stadium erg plakkerig is. Laat het deeg minimaal twaalf uren rusten en rol het daarna -tussen twee met olie, boter of margarine bestreken vellen bakpapier- uit tot een lap van ongeveer 1 cm dikte. Snijd het deeg in de gewenste vorm of verdeel het over meerdere vormpjes en bak het 15 à 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Materialen

Eventueel taai taai vorm.

Bronvermelding