Menu
Koude venkelsoep
Ingrediënten
- 3/4 liter kippenbouillion
- 2 venkelknollen
- 400 gr. gesneden prei
- 40 gr. boter
- 125 ml. creme fraîche
- zout
- cayennepeper
Bereiden
Verwijder lelijke plekken aan de buitenkant van de venkelknollen. Snijd een stukje van de onderkant. Verwijder de groene blaadjes en bewaar die voor de garnering. Snijd de venkel in reepjes. Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de venkelreepjes gedurende enkele minuten. Voeg dan de preiringen toe en roer door elkaar. Giet de kippenbouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de groenten ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met behulp van een blender of een andere keukenmachine. Laat de soep afkoelen. Zet de pan enkele uren in de koelkast. Roer vlak voor het opdienen de creme fraîche door de soep. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Schep de soep in diepe borden of kommen. Strooi er een paar venkelblaadjes op.
Of: Koel de soep in (water) flessen. Serveer de soep in een borrelglaasje als hapje.