Brogacs Guylyas (Goulash uit Budapest)

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Anders.

Laatst aangepast: 13-04-2006 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g varkensvlees (+vet randje)
  • 75 g plantenvet
  • 350 g uien in slierten
  • 1/2 eetl paprikapoeder
  • 1 theel kummelzaadjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 theel marjolein
  • 4 tomaten, geschild in stukken
  • 1 blikje tomatenpuree
  • zouten versgemalen peper.

Bereiden

Het varkensvlees met een vetrandje in blokjes snijden van 2 1/2 x 2 1/2 cm. Schil de uien en snij ze in slierten. Smel het plantenvet in een braadpan en laat het heel heet worden. Doe het vlees er nu bij en laat het lichtbruin bakken. Roer er nu de slierten ui doorheen en laat ze ook mooi bruin bakken. Roer met een houten pollepel. Voeg nu toe: 1/2 tot 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel kummelzaadjes, de teen knoflook, de marjolein en zout en versgemalen peper naar smaak. Laat alles aan de kook komen en voeg dan het volgende toe: 4 geschilde, fijngehakte tomaten en doe er het blikje tomatenpuree bij. Roeren! Laat alles even pruttelen, doe deksel op pan en zet het vuur wat lager. Het geheel moet in eigen vleessappen gaarstoven en smeuig worden. Af en toe roeren, dan weer snel de deksel op de pan. De stooftijd van dit gerecht is ongeveer 1 uur. Als er teveel vocht verdampt, doe er dan eetlepelgewijs een beetje bouillon bij. De goulash moet een sterk pikante geur hebben. Zo wordt het in Hongarije gegeten. U kunt er aardappelpuree of rijst bijgeven. Aan het gerecht kunt u nog wat boter met zout en peper toe.

Bronvermelding