Pikante ovenschotel zuurkool in de magnetron

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 07-01-2005 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr zuurkool
  • 2 uien
  • 150 gr chorizo
  • 300 gr rundergehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl paprikapoeder
  • zout.peper
  • 100 gr bacon niet dun gesn.
  • 1 beker creme fraiche
  • 1 beker zure room
  • 10 spr.bieslook

Bereiden

zuurkool uit laten lekken. uien pellen en snipperen.van chorizo vel verwijderen en in kleine blokjes snijden. in schaal 1 el olie verhitten (100%)1/2 -1 min. ui bakken(100%) 2 min. chorizo toevoegen en meebakken (100%) 1 min. gehakt toevoegen met vork losmaken meebakken (100%) 3-4 min. af en toe met vork losmaken tomatenpuree en 1 tl paprikapoeder toevoegen meewarmen (100%) 1/2-1 min. opsmaak brengen met zout en peper af laten koelen. bacon in smalle reepjes knippen. in kom doen:creme freche zure room en 1 tl paprikapoeder ronde ovenschotel niet invetten! over bodem helft van zuurkool verdelen, gehaktmengsel erop scheppen, over gehakt rest van zuurkool verdelen, sausje erop scheppen en gladstrijken reepjes bacon erover strooien tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten zuurkoolgehaktschotel door en door heet laten worden (100%) 8-10 min.bieslook erboven knippen lekker met aardappelpuree

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding