Stroopwafel-tiramisu

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • stroopwafels

Bereiden

* 1 pak stroopwafels * 100 milliliter sterke koffie * 3 eidooiers * 100 gram suiker * 1 zakje vanillesuiker * 250 gram mascarpone * 250 gram creme fraiche * 4 eetlepel amaretto * kaneel * cacaopoeder Bereidingswijze voor Stroopwafel-tiramisu Verdeel de helft van de stroopwafels over een rechthoekige schaal met platte bodem. Sprenkel de helft van de koffie of espresso erover en laat dit even staan. Klop intussen met een mixer de eidooiers in ca. 5 minuten tot een luchtige massa. Roer in een andere kom de mascarpone los met de likeur. Voeg de suiker, vanillesuiker en creme fraiche toe. Spatel de eidooiers hier voorzichtig doorheen. Schep de helft van dit mengsel over de stroopwafels. Herhaal deze volgorde: eerst de stroopwafels, koffie erover sprenkelen, eindig met het mascarponemengsel. Strijk dit glad. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat in 3 a 4 uur opstijven. Bestuif de bovenkant vlak voor het serveren met kaneel en cacaopoeder.

Bronvermelding