Meergranen nasi (kindergerecht)

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 04-01-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak meergranenrijst
  • 3 kipfilets
  • zonnebloemolie
  • 3 el zoete ketjap
  • peper
  • 2 preitjes, in dunne ringen en gewassen
  • 150 g gekookte ham, in stukjes gesneden
  • 4 eieren
  • atjar
  • gebakken uitjes
  • kroepoek
  • 1 pot milde satesauspasta

Bereiden

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de kipfilet in blokjes en marineer ze 10 minuten in de ketjap en peper. Bak de kipstukjes in olie op hoog vuur en laat ze dan langzaam gaar worden. Doe wat olie in een andere pan en roerbak daarin de prei, ham en rijst. Bak in een koekenpan 4 spiegeleitjes of maak een grote omelet die je in stukjes door de rijst doet. Doe de kip bij de nasi. Maak van de satesauspasta met wat water de satesaus. Maak een echt feestje van de maaltijd door naast de nasi en de saus allemaal schaaltjes met lekkere dingen op tafel te zetten, zoals atjar en kroepoek.

Bronvermelding