Menu
'2 recepten voor feestelijke warme vishapjes - Zalm en champignons ragout en Gamba's en ratatouille'
Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 27-12-2010 | 3 keer bewaard
Ingrediënten
- zalm
Bereiden
Zalm en champignons ragout image
Ingrediënten:
- Verse zalm
- Zalmeitjes
- Dille
- Balsamicoazijn
Ragout van champignons:
- Champignons
- Sjalotten
- Tomaat
Pompoensaus:
- Sjalotten
- Pompoen
- Room
Gamba¿s en ratatouille image
Ingrediënten:
- Gamba
- Bieslook
Ratatouille van
- Champignon
- Tomaat
- Paprika
- Sjalotten
- Aubergine
- Courgette
Looksaus van
- Mayonaise
- Room
- Look
- Cayennepeper
Bereiding van de zalm en champignons ragout: image
- Snijd de champignons in plakjes, snipper de sjalotten en snijd de tomaat in blokjes
- Doe dit in een pan en stoof dit kort aan met een klontje boter en peper en zout
- Bereid de pompoensaus:
- Sjalotten en blokjes pompoen samen garen en pureren afwerken met een scheutje room en wat kruiden
- Bak de zalm in boter of olijfolie
Afwerking van de zalm en champignons ragout:
- Leg de champignons ragout in het midden van het bordje
- Hierover komt de zalm
- Het geheel afwerken met de pompoensaus en balsamicoazijn
- De zalmeitjes en de bieslook maken dit feestelijke hapje helemaal af
Bereiding van de gamba¿s en ratatouille: image
- Bak de gamba¿s in de olie en pel ze gedeeltelijk
- Bereid de looksaus. Doe dit door mayonaise met room en zeer fijn geplette look en cayennepeper samen te voegen.
- Snij de ratatouille in fijne stukken en gaar deze in een pan in olijfolie
Afwerking van gamba¿s en ratatouille:
- Leg in het midden van het bordje een lepeltje ratatouille (warm of koud)
- Hierop komt de warme gamba
- Werk het gerecht vervolgens af met de looksaus
Eet smakelijk! za
Bronvermelding
vrea