'2 recepten voor feestelijke warme vishapjes - Zalm en champignons ragout en Gamba's en ratatouille'

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 27-12-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • zalm

Bereiden

Zalm en champignons ragout image Ingrediënten: - Verse zalm - Zalmeitjes - Dille - Balsamicoazijn Ragout van champignons: - Champignons - Sjalotten - Tomaat Pompoensaus: - Sjalotten - Pompoen - Room Gamba¿s en ratatouille image Ingrediënten: - Gamba - Bieslook Ratatouille van - Champignon - Tomaat - Paprika - Sjalotten - Aubergine - Courgette Looksaus van - Mayonaise - Room - Look - Cayennepeper Bereiding van de zalm en champignons ragout: image - Snijd de champignons in plakjes, snipper de sjalotten en snijd de tomaat in blokjes - Doe dit in een pan en stoof dit kort aan met een klontje boter en peper en zout - Bereid de pompoensaus: - Sjalotten en blokjes pompoen samen garen en pureren afwerken met een scheutje room en wat kruiden - Bak de zalm in boter of olijfolie Afwerking van de zalm en champignons ragout: - Leg de champignons ragout in het midden van het bordje - Hierover komt de zalm - Het geheel afwerken met de pompoensaus en balsamicoazijn - De zalmeitjes en de bieslook maken dit feestelijke hapje helemaal af Bereiding van de gamba¿s en ratatouille: image - Bak de gamba¿s in de olie en pel ze gedeeltelijk - Bereid de looksaus. Doe dit door mayonaise met room en zeer fijn geplette look en cayennepeper samen te voegen. - Snij de ratatouille in fijne stukken en gaar deze in een pan in olijfolie Afwerking van gamba¿s en ratatouille: - Leg in het midden van het bordje een lepeltje ratatouille (warm of koud) - Hierop komt de warme gamba - Werk het gerecht vervolgens af met de looksaus Eet smakelijk! za

Bronvermelding