Menu
'3 heerlijke amuses' Italiaanse gazpacho - Makreelcrème - Witlof met blauwschimmelkaasnotendip
Anders, Voorgerecht, 12 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 22-12-2010 | 3 keer bewaard
Ingrediënten
- tomaten
Bereiden
Makreelcrème
Ingrediënten voor 18 stuks:
100 gr, gerookte makreelfilet, 3 el De Rit mayonaise,
½ el mierikswortel, ½ el citroensap, peper, 2 gedroogde
tomaatjes, 18 Molenaartje toastjes
Verwijder het vel van de gerookte makreelfilet,
snijd de vis in stukken en prak samen
met de mayonaise, mierikswortel
en het citroensap. Breng de
crème op smaak met peper.
Bewaar tot gebruik in een
afgesloten bakje. Snijd 2
gedroogde tomaatjes in
reepjes. Leg toastjes op een
schaal en schep de
makreelcrème erin. Verdeel de
tomaatreepjes over de crème
en serveer direct.
Witlof met
blauwschimmelkaasnotendip
Ingrediënten voor 4-6 personen:
2 stronkjes witlof, 1
bakje Laitois slagroom,
1 handje Ekoland
pecannoten of walnoten,
100 gram Bastiaansen
authentique blauwschimmelkaas
Zet een pannetje op het
vuur en laat de slagroom
daarin opwarmen. Voeg naar
smaak verbrokkelde
blauwschimmelkaas toe en roer tot
de kaas gesmolten is. Hak de nootjes fijn. Giet het warme
kaasmengel erbij en mix alles door elkaar. Verdeel het
mengsel over 2 schaaltjes en steek langs de rand
witlofblaadjes om het op te scheppen. Serveer direct.
Bronvermelding
fairtrade