'3 heerlijke amuses' Italiaanse gazpacho - Makreelcrème - Witlof met blauwschimmelkaasnotendip

Anders, Voorgerecht, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 22-12-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • tomaten

Bereiden

Makreelcrème Ingrediënten voor 18 stuks: 100 gr, gerookte makreelfilet, 3 el De Rit mayonaise, ½ el mierikswortel, ½ el citroensap, peper, 2 gedroogde tomaatjes, 18 Molenaartje toastjes Verwijder het vel van de gerookte makreelfilet, snijd de vis in stukken en prak samen met de mayonaise, mierikswortel en het citroensap. Breng de crème op smaak met peper. Bewaar tot gebruik in een afgesloten bakje. Snijd 2 gedroogde tomaatjes in reepjes. Leg toastjes op een schaal en schep de makreelcrème erin. Verdeel de tomaatreepjes over de crème en serveer direct. Witlof met blauwschimmelkaasnotendip Ingrediënten voor 4-6 personen: 2 stronkjes witlof, 1 bakje Laitois slagroom, 1 handje Ekoland pecannoten of walnoten, 100 gram Bastiaansen authentique blauwschimmelkaas Zet een pannetje op het vuur en laat de slagroom daarin opwarmen. Voeg naar smaak verbrokkelde blauwschimmelkaas toe en roer tot de kaas gesmolten is. Hak de nootjes fijn. Giet het warme kaasmengel erbij en mix alles door elkaar. Verdeel het mengsel over 2 schaaltjes en steek langs de rand witlofblaadjes om het op te scheppen. Serveer direct.

Bronvermelding