'Amuse - Beenhammousse met frambozensaus en pijnboompitten' Kan 1 dag van tevoren gemaakt worden

Anders, Hapje, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 13-12-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • per persoon 100 gr beenham

Bereiden

Maak met een mixer per persoon 100 gr beenham fijn (fijnsnijden mag ook). Doe er 1-2 eetlepels fritessaus door en breng op smaak met zout, versgemalen peper, 1 geperst teentje knoflook en verse bieslook. Zet dit tot gebruik afgedekt in de koelkast. Pureer 1 bakje frambozen, roer er naar smaak basterdsuiker door en zeef de frambozen goed. Steek met een meloenbolletjestang of theelepel mooie bolletjes uit 1/2 rijpe galiameloen. Rooster een zakje pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg op een plat bordje met een eetlepel 3 hoopjes mousse, leg er ± 9 meloenbolletjes tussen, druppel er met een lepel de frambozensaus over en strooi er de pijnboompitten over.

Bronvermelding