Appeltaart met vanillevulling

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • appels

Bereiden

Voor het deeg: 200 gr boter 100 gr suiker 1 ei 300 gr bloem Voor de vulling: 750 gr appels 50 gr rozijnen 50 gr gehakte amandelen 100 gr onbewerkte marsepein 1/2 liter melk 100 gr suiker 1 zakje vanillesuiker of het merg uit 1 vanillestokje 1/2 pakje vanillepuddingpoeder (om te koken) 3 eieren Kneed een deeg van de boter, de suiker, het ei en de bloem en leg dit ± 1 uur in de koelkast. Rol het dan uit en bekleed er een ingevette springvorm van 26 cm doorsnee mee. mee. Snijd de geschilde appels in schijfjes en rangschik die met de amandelen en de rozijnen op het deeg. Verkruimel de marsepein en roer hem met de helft van de melk glad. Vermeng de rest van de melk met het vanillemerg, de suiker en het marsepeinmengsel en breng dit al roerend aan de kook. Roer er met een garde het puddingpoeder door, breng het opnieuw aan kook en laat het gedeeltelijk afkoelen. Klop er dan de eieren door en schenk het mengsel op de appels. Strijk de bovenkant glad en bak de taart in ± 45 minuten in een hete oven (225°C) gaar.

Bronvermelding