Paprika walnootdip

Anders, Hapje, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 35 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 55 minuten,

Laatst aangepast: 07-12-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 rode paprika s
  • 60 gram licht geroosterde walnoten
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 40 gram broodkruim
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel chilipeper
  • 60 ml olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven op 220 gr en leg de paprika s op een bakplaat, besprenkeld met olie en bestrooi met zout en zwarte peper. plaats in het midden van de oven en rooster 25 minuten tot het vel zwart is en blaren vertoond. haal de paprika s uit de oven en doe ze in een plastic zak en knoop de zak dicht. laat ze afkoelen en pel dan voorzichtig het vel van de paprika s, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes. doe de paprika s, chilipeper, knoflook, broodkruim, en walnoten in een keukenmachine en meng alles goed. voeg citroensap, komijn, olie en breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg heerlijk bij stokbrood op pide (marokkaans brood)

Bronvermelding