´Spruitjes met banaan en krokante borrelpootjes´

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 30-11-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • spruitjes

Bereiden

1 kg borrelpootjes 4 el ketchup 2 el azijn sap van 1 sinaasappel 2 el honing versgemalen peper en zout 350 g spruitjes klontje roomboter 1 ui 1 tl kerrie 2 bananen Verwarm de oven voor op 180 graden. Spruitjes hebben nog steeds een slechte naam, die ze te danken hebben aan onze oma¿s. Die kookten ze zo lang dat ze niet lekker meer waren. Ook spruitjes, net als de meeste andere groentes, zijn het lekkerste als je ze beetgaar serveert. Dan lusten zelfs kinderen ze, helemaal als je er plakjes banaan (iets zoets smaakt perfect bij spruitjes), en een in ketchup gemarineerd kippenpootjes uit de oven aan toevoegt. Snel, makkelijk, gezond en voor iets oudere kinderen heel goed helemaal zelf klaar te maken. Maak een marinade van de ketchup, de azijn, het sinaasappelsap en de honing. Roer er wat peper en zout door en meng de marinade met de borrelpoten. Rooster de pootjes in de oven in ca 40 minuten bruin en gaar. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook de spruitjes in kokend water met wat zout in ca 5 minuten beetgaar. Haal ze uit het water en spoel ze koud onder de stromende kraan. Fruit het gesnipperde uitje in de boter in een koekenpan of wok met anti-aanbaklaagje en voeg na ca 1 minuut de kerrie toe. Fruit de kerrie even aan en voeg dan de koudgespoelde spruitjes toe. Voeg na 3 minuten de in plakjes gesneden banaan toe en schud alles even door. Niet roeren, anders gaat de banaan stuk. Serveer in een diep bord met op de spruitjes de geroosterde kippenpootjes.

Bronvermelding