Tiramisu met amaretto

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 180 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 ml espresso
  • 2 el amaretto
  • 4 st eierdooiers
  • 80 gram suiker
  • 1/2 st vanillestokje
  • 500 gram mascarpone
  • 150 gram lange vingers
  • cacaopoeder

Bereiden

Maak de espresso, meng het met de amaretto en laat het afkoelen. Klop het eigeel en de suiker schuimig tot de suiker volledig is opgelost. Snijd het vanillestokje in de lengte open , krab het merg eruit en voeg het bij de creme. Roer de mascarpone er geleidelijk door. Beleg de vorm met de helft van de lange vingers en laat ze doordrenken met ongeveer 100 ml. espresso. Verdeel de helft van de mascapone erover en strijk glad. Beleg de mascarpone met de overige lange vingers, doordrenk die met de laatste espresso en verdeel de resterende mascarpone erover. Dek de vorm af met bewaarfolie en plaats hem enkele uren in de koelkast. Bestrooi de tiramisu voor het serveren met cacaopoeder.

Materialen

ronde of rechthoekige vorm.

Bronvermelding