Menu
'Aardbeienmoussetaart' Mmmm... smullen maar
Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 29-11-2017 | 5 keer bewaard
Ingrediënten
- aardbeien
Bereiden
60 gram boter
1 cake (400 g)
10 Bastogne-koekjes
4 blaadjes gelatine
500 gram aardbeien
100 gram fijne kristalsuiker
1 el citroensap
2,5 dl slagroom
Werkwijze:
- Leg de bodem van een springvorm van 24 cm doorsnede op een stuk bakpapier en trek met een potlood de omtrek na.
- Knip de cirkel uit en bekleed de bodem van de springvorm ermee.
- Smeer de wanden van de springvorm in met wat van de boter.
- Snijd de cake in plakken van ca 1 cm. en beleg de bodem van de vorm ermee (je houdt wat van de cake over).
- Smelt de boter en verkruimel de Bastogne-koekjes, roer de kruimels erdoor.
- Verdeel het mengsel over de cake, druk het voorzichtig aan en strijk het glad.
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Maak intussen de aardbeien schoon en pureer de helft met de suiker.
- Knijp de blaadjes gelatine goed uit.
- Verwarm het citroensap met 1 el water en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
- Roer het gelatinemengsel door de aardbeienpuree.
- Klop de slagroom stijf en spatel deze door het aardbeienmengsel.
- Schep de mousse op de koekjeslaag en strijk hem glad.
- Laat de taart in ca. 1 uur in de koelkast opstijven.
- Snijd de rest van de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de mousse.
- Snijd de taart in punten.
Bronvermelding
keukenwinkel