'Aardbeienmoussetaart' Mmmm... smullen maar

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardbeien

Bereiden

60 gram boter 1 cake (400 g) 10 Bastogne-koekjes 4 blaadjes gelatine 500 gram aardbeien 100 gram fijne kristalsuiker 1 el citroensap 2,5 dl slagroom Werkwijze: - Leg de bodem van een springvorm van 24 cm doorsnede op een stuk bakpapier en trek met een potlood de omtrek na. - Knip de cirkel uit en bekleed de bodem van de springvorm ermee. - Smeer de wanden van de springvorm in met wat van de boter. - Snijd de cake in plakken van ca 1 cm. en beleg de bodem van de vorm ermee (je houdt wat van de cake over). - Smelt de boter en verkruimel de Bastogne-koekjes, roer de kruimels erdoor. - Verdeel het mengsel over de cake, druk het voorzichtig aan en strijk het glad. - Week de gelatine in ruim koud water. - Maak intussen de aardbeien schoon en pureer de helft met de suiker. - Knijp de blaadjes gelatine goed uit. - Verwarm het citroensap met 1 el water en los de uitgeknepen gelatine hierin op. - Roer het gelatinemengsel door de aardbeienpuree. - Klop de slagroom stijf en spatel deze door het aardbeienmengsel. - Schep de mousse op de koekjeslaag en strijk hem glad. - Laat de taart in ca. 1 uur in de koelkast opstijven. - Snijd de rest van de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de mousse. - Snijd de taart in punten.

Bronvermelding