Kroket bakkeljauw

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 50 minuten, Wachten: 2880 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 06-04-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram bakkeljauwfilet
  • 3 stuks grote groene bakbananen
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 6 stuks sjalotjes gesnipperd
  • 4 stuks pimentkorrels gekneusd
  • 1 theelepel koriander gemalen
  • 1 theelepel komijn gemalen
  • 15 gram selderijblad grof gesneden
  • 1 stuks limoen alleen sap
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 50 gram bloem
  • peper en zout naar smaak

Bereiden

Voorbereiden: Week de filet 1 nacht in ruim koud water. Spoel de vis af, zet hem op met ruim vers koud water. Laat hem 20 minuten koken.Schep de vis uit de pan en verwijder restjes vel en graten. Pluk de vis goed uit elkaar (met twee vorken). Kook gelijk met de vis de bakbananen 30 minuten in ruim water. Laat ze afkoelen. Pel ze en prak het vruchtvlees met een beetje kooknat tot grove puree. Meng de vis erdoor. Pureer de tomatenpuree, ui, piment, koriander, komijn, selderij, limoensap, knoflook en sambal tot een dik sausje en roer het door de vis- bakbanaanpuree. Zet alles in een goed afgesloten schaal 1 nacht in de koelkast zodat het kan opstijven. Bereiden: Breng het mengsel zonodig op smaak met peper en zout. Doe de bloem in een soepbord. Zet een vergiet met keukenpapier en de platte ovenschaal klaar. Neem telkens 1 volle eetlepel van het mengsel, vorm er een rolletje van en rol deze luchtig door de bloem. Leg de kroketjes op de platte ovenschaal. Verhit het frituurvet op 170°C. Verwarm de oven voor op 150°C. Frituur de kroketjes 5 minuten met 5 of 6 tegelijk en laat ze in het vergiet afdruipen. Leg de kroketjes in de ovenschaal en houd ze in de oven warm.

Materialen

Vergiet met dubbele laag keukenpapier, platte ovenschaal, frituur en frituurvet en oven.

Bronvermelding