Menu
Lekker wokken
Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,
Laatst aangepast: 06-04-2006 | 4 keer bewaard
Ingrediënten
- 1 eetlepel wokolie
- 1 zakje minikrieltjes
- 1 teen knoflook (of meer...)
- 1 stuks courgette
- 1 bakje champignons
- 2 bakjes jumbogarnalen
- 1 stuks ui
- 1 stuks zoete puntpaprika
- 1 koffielepel kerriepoeder
- 1 eetlepel zoete chilisaus
- 1 scheut sojasaus
- peper en zout
Bereiden
* verhit de olie in de wok
* voeg de krieltjes toe en het kerriepoeder en wok dit kort
* draai het vuur laag en dek de aardappeltjes af met een deksel of aluminiumfolie
* laat de aardappeltjes zo ongeveer 10 minuten garen (schep ze tussentijds een paar keer om)
* snijd ondertussen de courgette, ui, paprika en champignons in stukjes en pel en plet de knoflook
* zet het vuur weer hoog, verwijder de deksel en voeg de in stukken gesneden groenten toe
* roerbakken gedurende een paar minuten
* voeg de garnalen, chilisaus en sojasaus toe en roerbak een minuut tot de garnalen goed warm zijn
* breng indien nodig op smaak met peper en zout
* verdeel over twee borden en bestrooi naar smaak met bijvoorbeeld seroendeng en gebakken uitjes.
Smakelijk eten!
Materialen
wok
Bronvermelding
Bron onbekend