Lekker wokken

Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 06-04-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetlepel wokolie
  • 1 zakje minikrieltjes
  • 1 teen knoflook (of meer...)
  • 1 stuks courgette
  • 1 bakje champignons
  • 2 bakjes jumbogarnalen
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks zoete puntpaprika
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 1 scheut sojasaus
  • peper en zout

Bereiden

* verhit de olie in de wok * voeg de krieltjes toe en het kerriepoeder en wok dit kort * draai het vuur laag en dek de aardappeltjes af met een deksel of aluminiumfolie * laat de aardappeltjes zo ongeveer 10 minuten garen (schep ze tussentijds een paar keer om) * snijd ondertussen de courgette, ui, paprika en champignons in stukjes en pel en plet de knoflook * zet het vuur weer hoog, verwijder de deksel en voeg de in stukken gesneden groenten toe * roerbakken gedurende een paar minuten * voeg de garnalen, chilisaus en sojasaus toe en roerbak een minuut tot de garnalen goed warm zijn * breng indien nodig op smaak met peper en zout * verdeel over twee borden en bestrooi naar smaak met bijvoorbeeld seroendeng en gebakken uitjes. Smakelijk eten!

Materialen

wok

Bronvermelding