Gehaktballetjes in zoetzure saus met ananas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 30-01-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 4 takjes peterselie
  • paneermeel
  • 1 ei
  • 1 eetl sojasaus
  • 1 theel sambal
  • 1 theel gemberpoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 2 eetl zonnebloemolie
  • 25 g margarine
  • 1 zakje Ku Lo Yuk-saus Conimex

Bereiden

Gehakt mengen met paneermeel, ei, sojasaus, sambal, gemberpoeder en fijngeknipte peterselie. Balletjes draaien. Paprika en prei in stukjes en ringen snijden. Winterwortel in kleine reepjes snijden. Ananas boven een maatbeker laten uitlekken sap met water aanvullen tot 2 dl. In een wok olie en boter verhitten. Gehaktballetje in ca. 8 minuten rondom bruin bakken. Daarna met een schuimspaan op een bord scheppen. In achtergebleven bakvet paprika, prei en wortel ca. 2 minuten roerbakken. Ananassap toevoegen en aan de kook brengen. Sauspoeder erdoor roeren. Ca. 1 minuut zachtjes laten koken. Gehaktballetjes erdoor scheppen. Goed laten doorwarmen en serveren met rijst of mihoen.

Bronvermelding