2 Super Hapjes met Zalm

Anders, Hapje, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 26-01-2021 | 61 keer bewaard

Ingrediënten

  • zalm

Bereiden

Poffertjes met zalmmousse en dille 300 gram gerookte zalmsnippers 100 gram mierikswortelroomkaas verse dille 1 zak (36 stuks) poffertjes Hak zalmsnippers en roomkaas tot een mousse. Hak het dillegroen fijn. Bestrijk de poffertjes met het mengsel en strooi er wat dille over. Kun je geen mierikswortelroomkaas vinden? Gebruik roomkaas 'light' en 1 eetlepel mierikswortelpuree uit een potje. -------------------------------------------------------------------------------- Carpaccio van gerookte zalm stuk ijsbergsla hart van andijvie 1 stokbrood roomboter 1 zijde gerookte zalm 1 potje saus voor 'gravad lax' 1 citroen zeezout, groene peper Snijd de sla en andijvie flinterdun. Rasp citroenschil af. Snijd het stokbrood in smalle sneetjes, bestrijk ze met roomboter en bak ze in 12-14 minuten goudbruin en knapperig in een oven van 225°C. Snijd de zalm in 3 mm dikke rechte plakken. Opmaken: Leg op elk bord een toefje sla. Druppel er omheen wat mosterddillesaus. Schik de plakjes zalm op het slabed. Strooi de citroenrasp erover. Maal er wat zout en groene peper over. Geef de toast erbij.

Bronvermelding