Spaanse Kip Stoofpot , Een Dikke , Pittige en Warme Stoofpot voor de Koudste Winteravonden

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 90 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 31-01-2015 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetl olijfolie
  • - - zie onder

Bereiden

Een dikke, pittige en warme stoofpot voor de koudste winteravonden. Serveer met brood, rijst of couscous. 2 eetlepels olijfolie 3 rode uien, fijngehakt 3 tenen knoflook, fijngehakt 2 (400g) blikjes gepelde pruimtomaten 1 (400g) blikje kikkererwten 475ml water 2 theelepels paprikapoeder 1 theelepel gemalen chilipeper Zout en peper naar smaak 2 wortels, in stukken 1 aardappel, in blokjes 4 kippendijen 115g spaanse chorizo zonder velletje en in dikke plakken Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de uien en knoflook hierin tot ze glazig en zacht zijn. Doe de tomaten, kikkererwten en water erbij en kruid met chilipeper zout en peper. Doe de wortels en aardappelen erbij en leg dan de kippendijen met het vel naar boven op de groenten. Breng aan de kook op hoog vuur en zet dan vuur lager naar middelhoog en laat zachtjes doorkoken tot de kip gaar is ongeveer in 25 minuten. Verwarm de oven voor op 200 C of gasovenstand 6 Haal de kip uit de pan en leg apart. Stop de plakjes chorizo in de pan en doe dan de inhoud van de pan in een ovenschaal. Leg de kip er weer bovenop met het vel boven. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minten gaar De stoofpot moet wat dikker worden en het vel van de kip knapperig

Bronvermelding