Pikante roerbakgroenten met kleine gehaktballetjes

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • gehakt

Bereiden

250 g. gemengd gehakt 2 eetl. chilisaus 1 ei 150 g. mihoen 8 shii-take paddestoelen of 8 grote champignons 3 eetl. zonnebloemolie 250 g. in reepjes gesneden Chinese kool 1 winterwortel in dunne schijfjes 1/2 fijngesneden Spaanse peper zonder zaadjes 100 g. prei in ringetjes 100 g. taugé 1/2 groene paprika in kleine reepjes gesneden 100 g. sperzieboontjes of peultjes in reepjes gesneden zout en versgemalen zwarte peper 1 eetl. sesamolie (Lanfranci) 1 eetl. sojasaus (Conimex) 2 theel. suiker Meng het gehakt samen met het ei en chilisaus en breng het op smaak met peper en zout. Vorm vervolgens kleine gehaktballetjes en laat deze 3 minuten garen in kokend water. Spoel ze daarna af met koud water en bewaar ze tot gebruik. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat deze uitlekken en zet apart tot gebruik. Verhit vervolgens de olie in een wok en roerbak hierin de Chinese kool, wortel, champignons, paprika, Spaanse peper en boontjes. Voeg op het laatste moment de taugé en prei toe zodat deze knapperig blijven. Meng daarna de ingrediënten voor de saus door elkaar en giet deze over het groentenmengsel. Voeg nu ook de gehaktballetjes en de mihoen toe en verwarm het geheel. Serveer de roerbakgroenten met pikante gehaktballetjes in voorverwarmde diepe borden. Heerlijk met een frisse komkommersla of atjar.

Bronvermelding