Dessert amuse Aardbeien met basilicum en limoncello

Anders, Nagerecht, 8 personen, Italiaans.
Wachten: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 18-07-2011 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr. aardbeien
  • 1 bosje basilicum
  • 50 gr. fijne suiker
  • 15 cl. limoncello
  • 20 cl. water

Bereiden

1. Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snijd ze in stukjes. 2. Doe de suiker en het water in een klein pannetje en verwarm dit totdat er een lichte stroop ontstaat. Haal van het vuur en vermeng de limoncello erdoor. Laat afkoelen. 3. Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes. Snijd ze heel fijn. Vermeng ze met de aardbeien. Verdeel over de glaasjes. Druppel de stroop erover. Zet de glaasjes 15 minuten in de koelkast. 4. Serveer koel. Decoreer met een blaadje basilicum.

Materialen

8 amuse glaasjes

Bronvermelding