Italiaanse ovenschotel

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 01-11-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 120 gr. kleine macaroni
  • 30 gr. boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 460 gr. tomaten, uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 rode paprika, gehakt
  • 1 groene paparika, gehakt
  • 10 zwarte olijven, gehalveerd en ontpit
  • 120 gr. mozzarella
  • zout, peper
  • 1 kleine courgette, in blokjes gesneden

Bereiden

1. De macaroni met wat zout in ruim water in ca. 10 minuten beetgaar koken. 2. De pasta onder de hete kraan afspoelen en goed uit laten lekken; in een ondiepe ovenschaal doen. 3. Intussen de boter in een pan verhitten en de ui en knoflook glazig bakken. 4. De tomaten met het sap bij de ui en knoflook doen, samen met de tomatenpuree, rode en groene paprika en olijven. Alles goed door elkaar roeren en 5 minuten zonder deksel laten sudderen; met zout en epeper op smaak brengen. 5. Het mengsel over de macaroni gieten, goed roeren en bedekken met de plakjes kaas. 6. Het gerecht zonder deksel in de op 180 graden C voorverwarmde oven ongeveer 20 minuten bakken of tot de kaas gesmolten is; meteen serveren. TIP: Voor een niet-vegetarische versie kun je 225 gr. salami (in stukjes) toevoegen.

Bronvermelding