Menu
'Thaise biefstukschotel', van Ina
Ingrediënten
- 300 g biefstuk en .......
Bereiden
300 g biefstuk
1 teentje knoflook
2 eetl olie
2 eetl gember in stukjes
1 bosje lente-uitjes
1 rode peper
1 courgette
150 g taugé
1 citroen
2 eetl fijngehakte koriander
2 vleestomaten
peper en zout
-
Snijd de biefstuk in smalle reepjes van ca een halve centimeter, pel en snipper de knoflook en meng deze door het vlees.
Verhit de olie in een wok en bak de vleesreepjes rondom lichtbruin.
-
Schep de gembersnippers en de gesneden lente-uitjes erdoor, verwijder de pitten van het pepertje en snijd die fijn.
Snijd de courgette in reepjes en voeg deze samen met de taugé bij het vlees en bak even mee.
Meng het sap van de citroen, de koriander, peper en het zout erdoorheen.
Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
-
Verdeel de stukjes tomaat over het vlees en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Serveer het gerecht op een schaal en geef er bijvoorbeeld een groene salade bij.