Zuurkool met kip 2

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g zuurkool
  • 150 g margarine
  • 1 gesnipperde ui
  • 250 g champignons
  • zout, vers gemalen peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 bekertje zure room
  • 4 stuks kipfilet

Bereiden

Smelt 2 el margarine en fruit hierin de ui goudbruin van kleur. Voeg de plakjes champignons toe en laat deze licht van kleur worden, strooi paprikapoeder over de champignons met peper. Meng de gebakken champignons met het bekertje zure room door de wijnzuurkool die goed met twee vorken wordt losgetrokken. Schep de zuurkool op de bodem van een braadpan. Smelt de rest van de margarine in een koekepan en bak hierin de kip goudbruin. Strooi zout en peper over de kip. Leg de stukken kip op de zuurkool in de pan. Schenk er bouillon over en laat dit geheel op een zacht vuur met een deksel plm. 30 min. smoren.

Bronvermelding