Wafelmandjes met ijs en druiven

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 04-04-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 dl druivensap (pak)
  • 4 eetlepels suiker
  • 20 blauwe druiven
  • 1 bak Hertog Peche Melba ijs
  • 50 g boter
  • 50 g suiker
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 50 g bloem
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 1 snufje zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 140°C). Bereid de druivensiroop: verhit het druivensap met de suiker en laat het geheel ca. 8 minuten op hoog vuur inkoken tot een dikke siroop. Laat afkoelen tot lauwwarm of koud. Was de druiven en snijd ze doormidden. Smelt de boter met de suiker en honing in een steelpan. Roer bloem, kaneel en zout door het botermengsel. Schep 4 hoopjes van elk 2 eetlepels beslag op de met bakpapier beklede bakplaat, met voldoende ruimte ertussen. Bak de wafels ca. 10 minuten, tot ze bruin en bobbelig zijn. Laat ze ca. 1 minuut afkoelen op de plaat en drapeer ze om 4 omgekeerde kommetjes. Laat ze afkoelen en stevig worden. Schep in ieder mandje 2 bollen Peche Melba ijs. Verdeel de druiven erover en maak af met druivensiroop.

Materialen

4 kommetjes bakpapier

Bronvermelding