'Cheesecake met een topping van frambozen' Dit is een van de lekkerste taarten is die ik ooit gegeten heb

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 02-01-2021 | 52 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 pakjes Monchou (roomkaas)

Bereiden

6 pakjes Monchou (roomkaas) 1 zakje vanillesuiker 3 eieren 1 bak Bastogne koek 20 gram bloem 170 gram suiker 75 gram Blue Band margarine 250 gram (meer kan ook) frambozen (ingevroren werken prima en zijn een stuk goedkoper) Verder heb je een taartvorm nodig en een keukenmachine of mixer. Bereiding: Vet de taartvorm in met een beetje boter. Verkruimel alle Bastogne koeken (dit gaat het handigst met een keukenmachine) en doe deze in een bak. Neem 75 gram Blue Band margarine en smelt deze in een bakje in de magnetron. Giet de gesmolten boter vervolgens door de kruimels heen en roer goed. Als je goed gemengd heb, kiep de kruimels dan in de taartvorm en verdeel het eerlijk over de bodem. Even goed aanduwen! Verwarm de oven voor op 130 graden. Heb je een gewone mixer, neem dan een ruime bak om in te mixen. Heb je een keukenmachine met mixfunctie gebruik dan de bijbehorende bak. Doe de pakjes Monchou samen met de vanillesuiker, bloem en gewone suiker in de kom en mix alles goed door elkaar heen terwijl je ook de 3 eieren toevoegt. Mix een paar minuten goed zodat er een gladde massa ontstaat. Giet dit mengsel vervolgens in de vorm (op de Bastogne bodem dus) en strijk glad met een spatel. Dan kan de taart in de oven. 60 minuten op 130 graden. Kijk na 45 min wel even of alles goed gaat en je taart niet donkerbruin/zwart wordt, want sommige ovens worden net iets warmer. Als je cheesecake klaar is kun je hem af laten koelen. Als ie genoeg is afgekoeld zet hem dan in de koelkast zodat ie lekker koud kan worden. Haal de frambozen uit de vriezer en verdeel deze over de cheesecake. Laat hem een uurtje op kamertemperatuur staan zodat de frambozen kunnen ontdooien.

Bronvermelding