Kip in marinade

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eelepel tomatenpurre
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 1 gesnipperde uien
  • 1 eetlepel boter

Bereiden

3 el. ketjap manis 1 el. honing 2 el. tomatenpuree 2 teentjes knoflook, geperste 1 tl. sambal badjak 1 tl. zout 1 stuk ui, gesnipperde 2 el. boter Bereidingswijze Aangevuld met lekkere frisse ijsbergsla met dressing en gebakken aardappeltjes om je vingers bij af te likken. Het is echt een super lekker gerecht. Roer de ketjap met honing, tomatenpuree, knoflook, sambal en zout door elkaar. Smeer het vlees hiermee in en laat het ca 30 minuten of langer intrekken. Fruit de ui in de hete boter temper daarna het vuur en braad het vlees rondom aan. Giet 1 dl water, iets meer als het 4 varkenshaasjes zijn, erbij en laat het vlees in de open pan in ca 25 minuten zachtjes gaar sudderen (dan kookt het vocht in). Roer wat over is van de marinade door het stoofvocht.

Materialen

3 el. ketjap manis 1 el. honing 2 el. tomatenpuree 2 teentjes knoflook, geperste 1 tl. sambal badjak 1 tl. zout 1 stuk ui, gesnipperde 2 el. boter

Bronvermelding