Andijviestamppot met geitenkaas en hazelnoten

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g kruimige aardappels

Bereiden

600 g kruimige aardappels 1 krop andijvie 50 g hazelnoten 100 g zongedroogde tomaatjes 4 plakken zachte geitenkaas 2 el honing 2 takjes tijm 100 ml melk 1 el boter zout en peper 1 Schil de aardappels, was ze en kook ze in ca. 25 minuten gaar. Was de andijvie, schud hem droog en snijd hem grof. Hak de hazelnoten grof. Laat de tomaatjes uitlekken. Giet de aardappels af en laat ze droogstomen. Voeg de melk en de boter toe en stamp tot een puree. Meng er de andijvie, de noten en de zongedroogde tomaatjes doorheen. Breng op smaak met zout en peper. 2 Doe de geitenkaas in 4 ovenvaste vormpjes. Schenk er de honing overheen. Bestrooi met de tijm. Zet ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3). Serveer met de stamppot.

Bronvermelding