'Biefstuk met prei kebab', van Judith (Japans)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 14-12-2018 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g biefstuk en .......

Bereiden

400 g biefstuk; in stukjes van 4 cm 4 preien 3 eetl olie 4 eetl suiker 2 eetl mirin; of zoete sherry 1 eetl gember; geraspt 1 dl sojasaus 1 mespuntje zwarte peper; gemalen citroenschijfjes; als garnering - Steek afwisselend het vlees en de prei aan bamboepennen. Reken op 2-3 pennen per persoon. - Doe de olie in een grote braadpan. Bak 2 pennen tegelijk 1-2 minuten in de hele olie tot ze aan alle kanten bruin zijn. - Giet de olie uit de pan en vermeng de rest van de ingrediënten. Giet deze over het vlees en kook het vervolgens nog 2-3 minuten. - Haal het vlees eruit en laat de saus 2-3 minuten sudderen tot ze dik en stroperig is. - Giet de saus over het vlees en garneer het geheel met citroenschijfjes.

Bronvermelding