'Appeltaartbolletjes' heerlijke sappige broodjes, lekker voor bij de thee, picknick, mee naar school of werk. De volgende dag misschien nog wel lekkerder

Gebak, Lunch, 20 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 20-09-2010 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • appels

Bereiden

Deeg maken van 500 gram bloem, 12 gram droge gist, 10 gram honing, 15 gram boter, 10 gram zout, 300 ml water, 100 gram rozijnen, 1 zakje vanillesuiker en 2 el kaneel (of koekkruiden) Laten rijzen, doorslaan en er 2 in blokjes gesneden appels door kneden. In 12 stukjes verdelen (ca. 90 gram per stuk). 1 uur laten rijzen. Besmeren met losgeklopt ei. Circa 20 minuten bakken op 220 graden. Deze broodjes zijn de volgende dag misschien nog wel lekkerder.

Bronvermelding