Mayonaise (suikervrij)

Anders, Bijgerecht, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 27-03-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 1 eetlepel azijn of citroensap
  • 1 mespunt mosterd
  • 2 dl olijfolie

Bereiden

Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn! Roer de eierdooier met zout, peper en azijn tot een gladde romige massa en voeg de mosterd toe. Voeg druppelsgewijs, al roerende, een deel van de olie toe tot een gladde gebonden saus ontstaat. Giet er al roerende, in een dun straaltje, de rest van de olie bij tot de mayonaise de gewenste dikte heeft. Is de mayonaise te dik, voeg dan enkele druppels citroensap toe. Als de saus te dun of geschift is, klop dan opnieuw een eierdooier los en voeg de saus druppelsgewijs, al roerende, hieraan toe. Je kunt de mayonaise op smaak brengen door er de gewenste kruiden aan toe te voegen.

Materialen

mengkom, garde

Bronvermelding