Broodje warm vlees

Brood/sandwiches, Lunch, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • mosterd

Bereiden

2 eetlepels boter 1 gesnipperde ui 250 gram gegaarde wijnzuurkool 150 gram gebraden fricandeau in plakjes 2 piramidebroodjes met pompoenpitten 50 ml water ½ eetlepel honing 1 eetlepel mosterd 2 augurken Verhit 1 eetlepel boter in een pan en fruit 1 gesnipperde ui. Schep er 250 gram gegaarde wijnzuurkool uit een zakje door en stoof de zuurkool afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Verhit in een koekenpan ook 1 eetlepel boter en bak 150 g gebraden fricandeau in plakjes (vleeswaar) snel om en om bruin. Snijd 2 piramidebroodjes met pompoenpitten open en leg de helften naast elkaar op 2 borden. Schep de zuurkool op de broodjes en leg de plakjes gebakken vlees erop. Roer 50 ml water met ½ eetlepel honing en 1 eetlepel mosterd door het bakvet van het vlees en schep de jus over het vlees. Garneer met 2 augurken in plakjes. Tip: Vervang de gebraden fricandeau eens door pastrami.

Bronvermelding