Aspergesoep met paddestoelen en spekjes

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 01-04-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak Knorr Soepbasis Room
  • 75 gr. bacon, in plakken
  • 150 gr. paddestoelen in reepjes
  • 2 el citroensap
  • 2 el fijngeknipte peterselie
  • 300 gr. witte asperges

Bereiden

Kunt ook een pot met dikke asperges pakken en die in stukken snijden en erbij doen. Bron: Life and cooking Bereiding - Kook de asperges beetgaar volgens het basisrecept en snijd de asperges in stukken van 3-4 cm. - Bak de bacon krokant in een koekenpan met anti-aanbaklaag. - Laat de plakken bacon uitlekken op keukenpapier en breek ze in kleine stukjes. - Warm de Knorr Soepbasis Room op volgens de aanwijzingen op de verpakking. - Voeg de in repen gesneden paddestoelen toe met het citroensap en laat de soep nog 2 minuten zachtjes doorkoken. - Voeg de asperges toe en verwarm tot deze warm zijn. - Garneer de soep met de krokant gebakken bacon en peterselie.

Bronvermelding