Menu
Aspergesoep met paddestoelen en spekjes
Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,
Laatst aangepast: 01-04-2006 | 6 keer bewaard
Ingrediënten
- 1 pak Knorr Soepbasis Room
- 75 gr. bacon, in plakken
- 150 gr. paddestoelen in reepjes
- 2 el citroensap
- 2 el fijngeknipte peterselie
- 300 gr. witte asperges
Bereiden
Kunt ook een pot met dikke asperges pakken en die in stukken snijden en erbij doen.
Bron: Life and cooking
Bereiding
- Kook de asperges beetgaar volgens het basisrecept en snijd de asperges in stukken van 3-4 cm.
- Bak de bacon krokant in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
- Laat de plakken bacon uitlekken op keukenpapier en breek ze in kleine stukjes.
- Warm de Knorr Soepbasis Room op volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de in repen gesneden paddestoelen toe met het citroensap en laat de soep nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg de asperges toe en verwarm tot deze warm zijn.
- Garneer de soep met de krokant gebakken bacon en peterselie.
Bronvermelding
Bron onbekend