Thaise biefstuksalade

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Thais.

Laatst aangepast: 03-04-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr biefstuk in reepjes
  • 100 gr peultjes
  • 1/2 rode paprika in reepjes
  • 2 lente uitjes in stukjes van 4 cm
  • 2 el ongeroosterd sesamzaad
  • 2 rode pepers, zonder zaad in ragfijne reepjes
  • 2 el vissaus = NamPla
  • 2 el verse koriander

Bereiden

Blancheer de groenten 2 minuten en spoel direct daarna af met koud water. Verdeel de ijsbergsla over de borden. Roerbak de biefstuk + het sesamzaad 1 min. in 4 el arachide olie of wokolie van Conimex. Doe de groenten met de vissaus en de koriander erdoor en roerbak nog heel even tot alles warm is. Schep het mengsel op de borden. Vissaus kun je kopen bij de toko maar ook bij de Vomar of andere supermarkt. Makkelijk is om de verse koriander te vervangen door ketoembar (Conimex) en de rode peper door sambal oelek. van ieder dan naar smaak toevoegen. (1 -2 theelpels). Je kunt de lente uitjes vervangen door 1 dun preitje. Ik heb gebruikt geroosterd sesamzaad van Zonnatura (Vomar) ,voeg dit dan wat later toe.

Bronvermelding