Ham - Kaas - Witlof

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 14-10-2008 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kg Witlof
  • 250 gr Achterham (mag meer)
  • Geraspte kaas
  • Paneermeel
  • Boter

Bereiden

1. Witlof koken zoals gewoonlijk. 2. Witlof af laten koelen. 3. Daarna de witlof in een plakje ham wikkelen en in de ovenschaal leggen. Doe dit met alle stronkjes witlof. 4. Als alle witlof in de ovenschaal ligt een aantal blokjes boter over de witlof verdelen. 5. Royaal bestrooien met de geraspte kaas. 6. Bestrooien met paneermeel. 7. De ovenschaal in een voorverwarmde oven zetten op ongeveer 175 graden. Ongeveer 30 - 40 minuten. Tijd verschilt per oven, de witlofschotel is klaar als de kaas knapperig is en de witlof een beetje bruin aan de randjes. 8. Eet smakelijk!!! * Haal voor het koken van de witlof het hart uit de stronkjes. Hierdoor smaakt witlof minder bitter. * Lekker met romige aardappelpuree en gebakken biefstuk. * Bij dit gerecht smaken champignons ook erg lekker!

Materialen

Ovenschaal

Bronvermelding