Pêche rôtie au vin et à la sauge - gepocheerde perzik met wijn en salie

Anders, Nagerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 26-08-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr. bruine suiker
  • 0,5 liter rode wijn
  • 1 vanillestokje (groot)
  • 10 blaadjes salie
  • 5 mooie perziken
  • 10 cl. slagroom
  • een beetje kristalsuiker

Bereiden

1. Maak eerst een siroop van de wijn, bruine suiker, vanille en salie. Bewaar een paar blaadjes salie om te garneren en een paar vanillezaadjes voor de slagroom. 2. Klop de slagroom, zonder suiker, voeg de vanillezaadjes toe en bewaar in de koelkast. 3. Dompel de perziken,1 minuut in kokend water en daarna in ijswater en verwijder het velletje. Pocheer ze vervolgens ca. 15 minuten in de wijnsiroop. Haal ze eruit en laat ze afkoelen. Laat de siroop inkoken totdat ze de dikte heeft van vloeibare honing. 4. Verdeel 4 perziken in vieren en zet ze op een mooi bordje. Decoreer de perzik met een blaadje salie. Druppel er een beetje siroop erover. Snijd de overgebleven perzik in 16 schijfjes. Leg op ieder bordje,2 x 2 schijfjes perzik en leg daartussen de slagroom. Laat een beetje ruimte tussen de 2 hoopjes perzik met slagroom en druppel daartussen een beetje siroop (een 'veeg').

Materialen

Ingrédients: 150 gr. de sucre roux o,5 litre de vin rouge 1 gousse de vanille 10 feuilles de sauge 5 jolies pêches 10 cl de crème liquide un peu de sucre glace

Bronvermelding