Champignons gevuld met provencaals gehakt

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 24 stuks champignons, middelgroot
  • 250 gram rundsgehakt
  • 1 eetl bloem
  • kruidenboter
  • Provencaalse kruiden
  • cayennepeper
  • zout

Bereiden

- Verwarm de oven voor op 200 graden. - Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Rangschik de hoedjes in een grote, ingevette ovenschaal. - Hak de steeltjes fijn en smoor deze zacht in de kruidenboter. Laat even afkoelen. - Meng het gehakt met de kruiden, bloem, cayennepeper en de gesmoorde steeltjes. Breng op smaak met zout. - Maak 24 kleine balletjes van het gehaktmengsel en vul hiermee de champignonhoedjes. - Bak de champignons circa 15 min. in de voorverwarmde oven.

Bronvermelding