Menu
Turkse gehaktspiezen
Ingrediënten
- 600 gr lamsgehakt
- 6 takjes peterselie
- 1 ui
- vloeibare boter
- 1 tl kaneel
- 3 tl chilipoeder
- knoflooksaus
- zout, versgemalen peper
Bereiden
Hak de peterselie fijn. Pel de ui en rasp hem boven een kom. Voeg het gehakt met de peterselie, 2 el vloeibare boter, de kruiden, 1 tl zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar en verdeel het gehakt in 8 porties.
Vorm de porties gehakt tot worstjes van ca. 10-12 cm.
Leg op elk worstje in de lengte een spies en druk deze naar het midden.
Druk met een natte hand het worstje stevig rond de spies. Leg de spiezen tot gebruik afgedekt in de koelkast, maar zeker een uur zodat de smaken zich kunnen mengen. Laat de spiezen weer op kamertemperatuur komen , bestrijk ze rondom met wat vloeibare boter en rooster ze op de barbecue of in een grote koekenpan in ca. 5-8 min. gaar, onder regelmatig keren. Lekker met pitabroodjes en een gemengde salade.
Materialen
8 metalen spiezen