Roodbaars filet

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 22-03-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr roodbaars

Bereiden

Geroosterde roodbaarsfilet met sesamzaad Verwarm de grill in de oven voor. Bestrijk de roodbaarsfilets met 1 eetlepel sojasaus. Snipperde ui heel fijn. Knip de bieslook fijn. Schep in een kommetje de ui, bieslook, chilisaus, (roerbak)olie en 1 eetlepel sojasaus door elkaar. Leg de roodbaarsfilets op een bakplaat en strijk het kruidenmengsel erover uit. Strooi de sesamzaadjes erover. Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder de hete grill en rooster de roodbaarsfilet in ca. 5 minuten bruin en gaar. Serveer met rijst en een salade van blokjes verse perzik, paprika en ringetjes bosui. Bereidingstip: Verpak de roodbaarsfilet met kruiden en sesamzaad in aluminiumfolie en leg ze op de barbecue of laat ze in een voorverwarmde oven van 200 °C in ca. 10 minuten gaar worden. De roodbaarsfilet is uitgesproken pikant. Dat vraagt om een milddroge wijn met veel aroma's: Gewurztraminer d'Alsace.

Bronvermelding