Aardappeltorentje uit de oven met spinazie, camambert en appel

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • camembert

Bereiden

2 gekookte aardappelen met schil 1 flinke hand verse spinazie 1 teentje knoflook 1 appel +/- 100 gr camambert zout/peper 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Fruit in wat olijfolie de knoflook aan en voeg na 1 minuut de spinazie toe. Strooi hier wat zout en peper over. 2. Bak de spinazie niet langer dan een minuut. Snijd de gekookte aardappelen in lange plakken. 3. Schil de appel en snijd deze in plakken van 2 tot 3 mm. Neem een ovenschaal en vet die in met olijfolie. 4. Maak nu een torentje door eerst een plak aardappel neer te leggen, daarop gaat een plakje appel. Vervolgens doe je daarop een laagje camembert en wat spinazie. Herhaal dit en sluit af met een aardappeltopje. 5. Giet een klein beetje olijfolie over het torentje en klein beetje zeezout (of normaal zout), of doe er een beetje kaas bovenop doen. 6. Zet de ovenschaal gedurende 20 minuten in de oven. Serveer met een lekkere frisse salade en een stukje vis of een mooi stuk vlees

Bronvermelding