Lentegroentjes in bladerdeeg, + verse tomatensaus

Gebak, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • bladerdeeg

Bereiden

2 vleestomaten 2 sjalotten (versnipperen) 1 teentje knoflook 1 dl witte wijn 200 g margarine 1 el olijfolie kruiden bladerdeeg (4 plakjes van 10 op 5 cm) Bereidingswijze: De tomaten samen met de sjalotten en de knoflook in de olijfolie met de witte wijn aanstoven. Dit ongeveer 5 minuten laten sudderen. Opwerken met margarine, afsmaken en passeren door een fijne zeef. Het bladerdeeg uitrollen en in vier rechthoekige plakjes van ongeveer 10 op 5 cm verdelen. De plakjes op een met margarine ingewreven bakplaat leggen, die besprenkeld is met water. Gedurende 15 minuten goudbruin laten bakken in een oven van 180°C. De opgewarmde groenten in het bladerdeeg leggen en met de saus napperen.

Bronvermelding