Menu
Lentegroentjes in bladerdeeg, + verse tomatensaus
Gebak, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 19-11-2017 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- bladerdeeg
Bereiden
2 vleestomaten
2 sjalotten (versnipperen)
1 teentje knoflook
1 dl witte wijn
200 g margarine
1 el olijfolie
kruiden
bladerdeeg (4 plakjes van 10 op 5 cm)
Bereidingswijze:
De tomaten samen met de sjalotten en de knoflook in de olijfolie met de witte wijn aanstoven. Dit ongeveer 5 minuten laten sudderen. Opwerken met margarine, afsmaken en passeren door een fijne zeef.
Het bladerdeeg uitrollen en in vier rechthoekige plakjes van ongeveer 10 op 5 cm verdelen. De plakjes op een met margarine ingewreven bakplaat leggen, die besprenkeld is met water. Gedurende 15 minuten goudbruin laten bakken in een oven van 180°C.
De opgewarmde groenten in het bladerdeeg leggen en met de saus napperen.
Bronvermelding
Bron onbekend